Merkel: Euro nu este în criză, însă zona euro se confruntă cu o problemă a datoriilor în unele state

Cancelarul german, Angela Merkel, apreciază că moneda euro nu este în criză, însă uniunea monetară se confruntă cu o criză a datoriilor în unele state şi cu probleme de competitivitate în altele.

17 afișări
Imaginea articolului Merkel: Euro nu este în criză, însă zona euro se confruntă cu o problemă a datoriilor în unele state

Merkel: Euro nu este în criză, însă zona euro se confruntă cu o problemă a datoriilor în unele state (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu avem o criză a euro. Însă ceea ce avem este o criză a datoriilor în anumite state, iar în altele o problemă de competitivitate. Trebuie să facem în aşa fel ca euro să fie mai competitiv", a declarat Merkel pentru un post spaniol de televiziune.

Cancelarul a respins ideea emiterii de obligaţiuni în comun de către statele din zona euro pentru a rezolva problemele de finanţare ale unora din membrii uniunii monetare.

"Nu cred că euro-obligaţiunile vor fi răspunsul corect deoarece acestea ar presupune ca toate statele să plătească aceleaşi dobânzi pentru datorii, situaţie care nu face clar cine depune cel mai mare sau cel mai mic efort", a menţionat Merkel.

Oficialul a precizat că Germania va continua să fie solidară cu statele partenere din zona euro şi a insistat asupra nevoii aplicării de reforme pentru îmbunătăţirea competitivităţii economice şi a situaţiei finanţelor publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici