Merkel: Un euro puternic prezintă un interes vital pentru Germania

Cancelarul german, Angela Merkel, apreciază că un euro puternic prezintă un interes vital pentru Germania, deoarece întăreşte puterea de cumpărare, iar stabilitatea monedei este necesară păstrării încrederii în economie, potrivit publicaţiei Handelsblatt.

29 afișări
Imaginea articolului Merkel: Un euro puternic prezintă un interes vital pentru Germania

Merkel: Un euro puternic prezintă un interes vital pentru Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un euro puternic prezintă un interes vital pentru noi, deoarece o monedă stabilă este indispensabilă păstrării încrederii populaţiei în economia de piaţă şi pentru că întăreşte puterea de cumpărare", a afirmat Merkel.

Cancelarul consideră că stabilitatea euro poate fi asigurată, în principal, prin reguli clare şi credibile privind situaţia în care un stat nu respectă Pactul de Stabilitate, act care stabileşte limitele de deficit bugetar în zona euro, şi printr-o strategie de consolidare bugetară credibilă.

Handelsblatt notează că Merkel pierde din popularitate în Germania, iar în Europa este criticată pentru rezervele avute în a ajuta Grecia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici