Metro câştigă recursul împotriva sentinţei de insolvenţă în procesul cu Toneli

Curtea de Apel Bucureşti a admis, joi, recursul declarat de Metro Cash&Carry România împotriva sentinţei prin care Tribunalul Bucureşti a dispus, în luna mai, deschiderea procedurii de insolvenţă, la acţiunea formulată de firma Toneli Holding care a acuzat neplata unor livrări de compania de retail.

125 afișări
Imaginea articolului Metro câştigă recursul împotriva sentinţei de insolvenţă în procesul cu Toneli

Metro câştigă recursul împotriva sentinţei de insolvenţă în procesul cu Toneli

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de suspendare ca rămasă fără obiect, a modificat în tot hotărârea atacată, în sensul că a admis contestaţia debitoarei, a respins cererea creditoarei şi a dispus trimiterea dosarului aceleiaşi instanţe care a deschis procedura, în vederea închiderii acestei proceduri.

"Soluţia pronunţată joi vine să confirme strategia aplicată în cauză de către avocaţii Boştină&Asociaţii. Am fost încrezători că instanţa Curţii de Apel Bucureşti va avea în vedere probele pe care le-am administrat în recurs, din care rezulta inexistenţa unei stări de insolvenţă, astfel cum greşit se reţinuse de către instanţa de fond", a declarat agenţiei MEDIAFAX avocatul asociat Bogdan Paraschiv, coordonatorul echipei de avocaţi care a reprezentat compania Metro.

Firma Toneli Holding, care distribuie ouă produse de Avicola Buftea, a solicitat în instanţă deschiderea procedurii de insolvenţă a companiei de retail Metro Cash&Carry România. Tribunalul Bucureşti a admis, la 16 mai, cererea distribuitorului şi a desemnat Consulta 99 drept administrator judiciar al companiei.

Datoria reclamată se ridică la 588.000 de lei, reprezentând facturi neachitate pentru livrări de ouă, în perioada 2004 - 2007.

Potrivit Metro Cash&Carry România, suma reclamată ar fi de 211.696 lei, însă valoarea nu este certă, lichidă şi exigibilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici