Metro: România, Ungaria şi Bulgaria se redresează foarte greu în urma crizei

Vânzările Metro, al patrulea retailer din lume, în Europa de Est au crescut în primul semestru cu 2,9%, la 7,9 miliarde euro, datorită evoluţiei pozitive din Rusia, Turcia şi Polonia, însă Ungaria, Bulgaria şi România se redresează foarte greu în urma crizei, potrivit unui raport al grupului german.

541 afișări
Imaginea articolului Metro: România, Ungaria şi Bulgaria se redresează foarte greu în urma crizei

Metro: România, Ungaria şi Bulgaria se redresează foarte greu în urma crizei (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Metro este prezent în Europa de Est prin diviziile Cash & Carry, Real şi Media Markt & Saturn. În România, Metro deţine 30 de magazine Cash & Carry şi 25 de hipermarketuri Real.

"Ungaria, Bulgaria şi România îşi revin foarte încet în urma efectelor crizei economice şi financiare. Vânzările totale retail din Europa de Est nu au revenit încă la nivelurile anterioare crizei. Preţurile mai ridicate cu materiile prime au condus de asemenea la creşterea preţurilor în regiune. Preţurile unor alimente au înregistrat chiar majorări de două cifre", se arată în raportul financiar al Metro.

Divizia Cash & Carry a avut în primul semestru vânzări de 5,4 miliarde euro în Europa de Est, în creştere cu 3,5% în termeni nominali, respectiv cu 4% în monedă locală. Evoluţia vânzărilor în România şi Grecia a continuat să fie afectată de condiţiile economice dificile.

La Real, vânzările din regiune au scăzut cu 1,9%, la 1,4 miliarde euro, cu dificultăţi în România şi Polonia.

La nivel mondial, vânzările Metro au stagnat în primul semestru, la 31,2 miliarde euro, iar profitul net a scăzut cu 35%, la 83 milioane euro.

Metro notează, în raport, că atingerea obiectivelor de sfârşit de an a devenit tot mai dificilă, deoarece revenirea economică globală a încetinit, iar consumatorii sunt îngrijoraţi de criza datoriilor de stat din Europa şi de preţurile ridicate ale alimentelor.

Grupul a reiterat ţinta de profit pentru acest an, de 2,66 miliarde euro, în urcare cu 10%, care ar trebui să fie atinsă prin reducerea cheltuielilor la Media Markt Saturn şi prin accelerarea afacerilor pe internet. Divizia de electronice Media Markt Saturn a avut performanţe slabe în primul semestru, fiind cea mai afectată de reducerea cheltuielilor consumatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici