Metrorex dă un contract de până la 440 milioane euro, fără să anunţe. Rus: Nu ştiu, nu mă interesează cui

Metrorex a atribuit un contract estimat la 440 milioane euro pentru achiziţia de trenuri, cel mai mare acord de acest tip pentru metroul bucureştean, dar nu a comunicat compania selectată, care ar urma să fie anunţată în SEAP şi Jurnalul Oficial al UE după soluţionarea eventualelor contestaţii, iar ministrul Transporturilor, Ioan Rus, afirmă că nu ştie câştigătorul şi că nici nu îl interesează participanţii la procedurile de achiziţie organizate în minister.

1638 afișări
Imaginea articolului Metrorex dă un contract de până la 440 milioane euro, fără să anunţe. Rus: Nu ştiu, nu mă interesează cui

Metrorex dă un contract de până la 440 milioane euro, fără să anunţe. Rus: Nu ştiu, nu mă interesează cui (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Nu mă interesează niciun fel de participant la nicio licitaţie în minister. Mă interesează ca fiecare companie să respecte legea, criteriile (...) În rest, cine câştigă, e problema competiţiei interne, eu nu ştiu nici câştigătorul, nici dacă-s înalţi, nici dacă-s graşi, nici dacă-s slabi", a spus ministrul, într-o conferinţă de presă, întrebat cine este câştigătorul acestui contract.

Metrorex anunţa în decembrie că amână până cel târziu în luna martie desemnarea câştigătorului contractului de achiziţie a maxim 51 de trenuri de metrou la magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon, contract estimat la 440 milioane euro cu TVA pentru care concurau cinci companii, din cauza "complexităţii ofertelor".

Pentru acest contract, Metrorex a primit oferte din partea Alstom (Franţa), CAF (Spania), CSR (China), Pesa (Polonia) şi Astra Vagoane (România).

"În prima decadă a lunii martie a fost finalizată etapa de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii de licitaţie deschisă, având ca obiect atribuirea acordului - cadru pentru «Trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5, Drumul Taberei - Pantelimon» prin transmiterea comunicărilor prevăzute de legislaţia în domeniul achiziţiilor publice către fiecare dintre participanţii la procedură, cu privire la rezultatul evaluării ofertelor depuse. În prezent ne aflăm în perioada prevăzută de legislaţie pentru depunerea contestaţiilor, respectiv 10 zile de la data comunicării", se arată într-un comunicat al Metrorex.

Compania susţine că rezultatele finale, stabilirea câştigătorilor şi atribuirea contractelor de achiziţie publică vor fi comunicate printr-un anunţ de atribuire, publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, după expirarea termenelor de contestare sau soluţionare la CNSC.

Luând în calcul valoarea estimată a contractului, acordul ar fi cel mai mare încheiat până în prezent de Metrorex.

Lungimea reţelei de metrou este de aproape 70 de kilometri de cale dublă, distribuiţi pe patru linii magistrale şi 51 de staţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici