MFP a respins toate ofertele băncilor pentru obligaţiuni pe cinci ani

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a respins, joi, toate ofertele băncilor pentru cumpărarea de obligaţiuni cu maturitate de cinci ani, în valoare programată de 300 de milioane de lei, considerând că randamentele solicitate sunt prea mari.

18 afișări
Imaginea articolului MFP a respins toate ofertele băncilor pentru obligaţiuni pe cinci ani

MFP a respins toate ofertele băncilor pentru obligaţiuni pe cinci ani (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Cea mai recentă licitaţie organizată de MFP pentru obligaţiuni cu scadenţă la cinci ani a avut loc la 17 iulie, când au fost vândute titluri de 284,15 milioane lei, jumătate din valoarea programată, de 600 milioane de lei, la un randament mediu de 6,97% pe an.

La licitaţia de joi au participat 12 bănci dealeri primari, cu oferte totale, în nume propriu, de 547,6 milioane lei.

Trezoreria a programat pentru luna august licitaţii pentru titluri de stat cu o valoare de 4,6 miliarde lei (1,1 miliarde euro), similară cu suma indicativă din luna iulie.

Prin cele şase licitaţii organizate de la începutul lunii august, MFP a atras de la bănci 2,146 miliarde lei.

Următoarea licitaţie şi totodată ultima din luna august va avea loc la 23 august, când MFP vrea să vândă certificate de trezorerie cu scadenţa la şase luni de 800 de milioane lei.

De la începutul acestui an, Ministerul Finanţelor a împrumutat prin vânzarea de titluri de stat 24,273 miliarde lei de la băncile comerciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici