MFP: Băsescu, Boc şi Pogea n-au participat la întâlnirea dintre experţii FMI şi cei ai ministerului

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional au o întâlnire de lucru cu experţii Ministerului Finanţelor, la care nu au participat preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc sau ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, potrivit ministerului.

15 afișări
Imaginea articolului MFP: Băsescu, Boc şi Pogea n-au participat la întâlnirea dintre experţii FMI şi cei ai ministerului

MFP: Băsescu, Boc şi Pogea n-au participat la întâlnirea dintre experţii FMI şi cei ai ministerului (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Reprezentanţii misiunii pentru Romania a Fondului Monetar se întâlnesc astăzi, 28 ianuarie a.c., conform agendei misiunii, cu experţi din ministerul finanţelor. Este o întâlnire de lucru obişnuită, în scopul evaluărilor anuale ale FMI asupra evoluţiei economice şi a perspectivelor pentru anul 2009. La întâlnire nu participă preşedintele României, dl. Traian Băsescu; primul ministru, dl. Emil Boc sau ministrul finanţelor, dl. Gheorghe Pogea", se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor transmis agenţiei MEDIAFAX.

Experţii FMI, conduşi de şeful delegaţiei, Jeffrey Franks, au ajuns miercuri, în jurul orei 13:00, la Ministerul Finanţelor Publice, unde era programată întâlnirea dintre premierul Emil Boc, ministrul Pogea şi partenerii sociali pentru o nouă discuţie pe tema bugetului pentru 2009.

Delegaţia FMI a sosit cu puţin înaintea preşedintelui Traian Băsescu, care nu figura pe lista participanţilor la întâlnirea cu sindicatele şi patronatele.

"Ministrul Finanţelor Publice, conform agendei publice anunţate, s-a întâlnit marţi, 27 ianuarie, cu delegaţia FMI. Agenda discuţiilor s-a axat, în principal, pe exerciţiul bugetar al anului 2008, proiecţia bugetului pentru 2009 şi managementul bugetar. Facem precizarea că, Ministerul Finanţelor Publice NU A DEMARAT negocieri cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, pentru un posibil acord de finanţare", se mai arată în comunicatul MFP.

Băsescu a anunţat, marţi, că nu este partizanul unui împrumut de la FMI, ci din bani europeni, şi a menţionat că a anunţat Comisia Europeană că România intenţionează să contracteze un împrumut de 6-7 miliarde euro, sub supravegherea Fondului.

Citeşte şi:

Băsescu a sosit la Ministerul Finanţelor, unde au loc discuţii pe buget

Boc: Proiectul de buget va fi discutat joi

O misiune a FMI vizitează România

Boc: O eventuală decizie de îngheţare a salariilor poate fi luată doar după discuţii cu sindicatele

Liderii PDL şi PSD au convenit că nu pot lua în calcul îngheţarea salariilor bugetarilor

Băsescu: Am anunţat CE că "intenţionăm un împrumut" sub supravegherea FMI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici