Microsoft anunţă vânzări record şi profit în creştere, fără să facă precizări despre noul CEO

Microsoft a anunţat vânzări record şi profit în creştere pentru ultimele trei luni ale anului trecut, depăşind aşteptările analiştilor de pe Wall Street datorită cererii pentru consola de jocuri Xbox şi servicii cloud, însă compania nu a făcut nicio precizare privind recrutarea unui nou CEO.

139 afișări
Imaginea articolului Microsoft anunţă vânzări record şi profit în creştere, fără să facă precizări despre noul CEO

Microsoft anunţă vânzări record şi profit în creştere, fără să facă precizări despre noul CEO (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Veniturile Microsoft au urcat cu 14% în ultimele trei luni din 2013, al doilea trimestru fiscal, la 24,5 miliarde de dolari, în timp ce profitul net a avansat cu aproape 3%, la 6,56 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Directorul general al companiei, Steve Ballmer, a anunţat în luna august a anului trecut că se va retrage în termen de 12 luni.

O lună mai târziu, Microsoft a convenit preluarea diviziei de telefoane mobile a Nokia într-o tranzacţie de 5,4 miliarde euro (7 miliarde de dolari), un pariu uriaş pe sistemul de operare Windows Phone, care încearcă să se impună ca cea de-a treia platformă majoră în zona smartphone-urilor şi tabletelor.

Cel mai mare producător de software din lume traversează un plan de reorganizare şi finalizează totodată procedura de preluare a Nokia.

Microsoft a lansat înainte de perioada sărbătorilor de iarnă consola de jocuri Xbox One, care s-a bucurat de cerere solidă pe piaţă. De asemenea, compania a înregistrat vânzări în creştere de software şi servicii cloud, precum Azure şi Office 365.

Platformele tradiţionale Windows şi Office continuă să fie afectate de declinul pieţei PC-urilor, care a consemnat anul trecut cea mai abruptă contracţie înregistrată vreodată.

Directorul financiar al Microsoft, Amy Hood, anticipează că piaţa PC-urilor se stabilizează, chiar creşte în zona corporate, însă cererea pe segmentul retail avansează timid, mulţi clienţi preferând alte tipuri de dispozitive.

Acţiunile Microsoft au crescut puternic după prezentarea raportului, însă investitorii aşteaptă în primul rând noi informaţii despre procesul de căutare a unui nou CEO.

Surse apropiate situaţiei au afirmat că pe lista scurtă a companiei s-ar afla directorul diviziei de cloud-computing a Microsoft, Satya Nadella, CEO-ul grupului suedez Ericsson, Hans Vestberg, şi fostul director general al Nokia, Stephen Elop.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici