Microsoft ia în considerare un plan masiv de disponibilizări

Grupul Microsoft, prezent şi în România, ia în considerare un plan masiv de disponibilizări în cadrul mai multor divizii, programul fiind încă în analiză, iar producătorul american ar putea găsi în final alte metode pentru a reduce costurile, potrivit unor surse citate de Wall Street Journal.

32 afișări
Imaginea articolului Microsoft ia în considerare un plan masiv de disponibilizări

Microsoft ia în considerare un plan masiv de disponibilizări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Posibilitatea ca Microsoft să iniţieze o astfel de măsură este un semn că şi cele mai puternice companii sunt forţate de criza economică să aplice strategii radicale de reducere a costurilor.

Programul de disponibilizări este încă sub analiză, iar Microsoft ar putea găsi, la final, alte metode pentru a reduce costurile, au declarat pentru Wall Street Journal surse apropiate situaţiei.

Compania ar putea anunţa planul de restructurare, care va implica probabil cel mult 15.000 de disponibilizări, săptămâna viitoare, odată cu publicarea rezultatelor financiare trimestriale.

Gigantul software are aproximativ 91.000 de angajaţi la nivel mondial.

Purtătorul de cuvânt al grupului a refuzat să comenteze informaţiile.

Citeşte şi

Microsoft pregăteşte un program masiv de concedieri

Microsoft România a revizuit în jos estimarea privind creşterea afacerilor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici