Microsoft nu renunţă la oferta de preluare a Yahoo

Conducerea Microsoft a anunţat că respingerea de către Yahoo a ofertei sale iniţiale de preluare, în valoare de 42 miliarde de dolari, a fost "nefericită", dar că nu va renunţa la propunerea înaintată şi nu îşi va schimba părerea în ceea ce priveşte meritele acesteia.

2 afișări
Imaginea articolului Microsoft nu renunţă la oferta de preluare a Yahoo

Microsoft nu renunţă la oferta de preluare a Yahoo

"Aşa cum am anunţat anterior, Microsoft îţi rezervă dreptul de a lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că acţionarii Yahoo au oportunitatea de a-şi da seama de valoarea propunerii noastre", se arată într-un comunicat al producătorului american de software, care nu menţionează însă care va fi următorul pas în această situaţie.

Potrivit reprezentanţilor Microsoft, o fuziune a celor două companii ar crea un grup mai eficient, care va furniza servicii mai bune consumatorilor.

Răspunzând la anunţul Microsoft, un purtător de cuvânt al firmei de servicii pe Internet a declarat că Yahoo îşi menţine părerea că oferta primită subevaluează compania.

Yahoo a respins, luni, oferta de preluare înaintată de Microsoft, după ce conducerea companiei a stabilit, în unanimitate, că propunerea este prea scăzută şi nu serveşte interesele acţionarilor. Conducerea Yahoo a precizat, într-un comunicat, că oferta Microsoft "subevaluează substanţial" brandul companiei, numărul mare de utilizatori la nivel mondial, investiţiile semnificative în platforme de publicitate şi perspectivele de dezvoltare.

Totodată, boardul Yahoo a precizat că analizează toate opţiunile strategice.

Potrivit unor surse, compania intenţionează să reia negocierile în vederea fuziunii cu AOL, afacere online deţinută de grupul Time Warner, ca modalitate de apărare în faţa ofertei ostile de preluare a Microsoft.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici