Microsoft reia discuţiile de preluare a Yahoo!, în cazul schimbării conducerii companiei

Grupul Microsoft este dispus să reia negocierile pentru preluarea parţială sau integrală a Yahoo!, dar numai în cazul în care conducerea companiei de servicii de Internet va fi schimbată, la adunarea generală a acţionarilor programată pentru 1 august.

38 afișări
Imaginea articolului Microsoft reia discuţiile de preluare a Yahoo!, în cazul schimbării conducerii companiei

Microsoft reia discuţiile de preluare a Yahoo!, în cazul schimbării conducerii companiei (Imagine: Mediafax Foto)

Microsoft, care s-a retras în luna mai de la negocierile de preluare a Yahoo!, pentru care a oferit 47,5 miliarde de dolari, a precizat că ar reveni imediat la discuţii, dacă va fi aleasă o nouă conducere a acesteia.

Omul de afaceri Carl Icahn, acţionar important al Yahoo! care susţine schimbarea componenţei conducerii, a arătat, luni, într-o scrisoare adresată acţionarilor, că a vorbit de mai multe ori cu directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, săptămâna trecută.

"Steve mi-a arătat foarte clar că, dacă va fi ales un nou consiliu de conducere, ar fi interesat să discute o tranzacţie majoră cu Yahoo!, fie achiziţia operaţiunilor din domeniul serviciilor de căutare, fie preluarea integrală a companiei", a spus Icahn.

Microsoft a anunţat că discutarea detaliilor, precum preţul de preluare, este prematură.

Ultima ofertă făcută de Microsoft pentru preluarea Yahoo! a fost de 33 de dolari pe acţiune, dar conducerea acesteia a cerut 37 de dolari.

Informaţiile au dus la creşterea cotaţiei titlurilor Yahoo! cu peste 10%, respectiv 2,22 dolari pe unitate, la 23,57 dolari pe unitate, în prima parte a tranzacţiilor la bursa Nasdaq.

Acţiunile Microsoft au urcat cu 29 de cenţi, la 26,27 dolari pe unitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici