Microsoft România a revizuit în jos estimarea privind creşterea afacerilor

Microsoft România, reprezentanţa locală a producătorului american de software, a revizuit în jos, cu 15 puncte procentuale, estimarea de creştere a cifrei de afaceri, la 20%, în actualul an fiscal, ca urmare a crizei financiare mondiale, a declarat joi directorul general al companiei, Călin Tatomir.

43 afișări
Imaginea articolului Microsoft România a revizuit în jos estimarea privind creşterea afacerilor

Microsoft România a revizuit în jos estimarea privind creşterea afacerilor

"Cifra de afaceri a Microsoft România, în cei 12 ani de la înfiinţare, a avut o creştere medie anuală de 50%. Pentru anul fiscal curent, care se va încheia pe 30 iunie, turbulenţele de la nivel economic ne-au făcut să reducem estimările iniţiale, pînă la o creştere de 20%. România depinde de investiţiile unor companii care provin din ţări care se confruntă cu probleme mai mari. De asemenea, deciziile noului guvern pot influenţa nu doar Microsoft România, ci şi economia", a afirmat Tatomir într-o conferinţă.

În primele cinci luni ale anului fiscal curent, respectiv intervalul iulie - noiembrie, afacerile Microsoft România s-au majorat cu 60% faţă de perioada similară din anul financiar precedent.

El nu a menţionat factorii care au influenţat această evoluţie.

Microsoft România, reprezentanţa locală a producătorului american de software, a revizuit în jos, cu 15 puncte procentuale, estimarea de creştere a cifrei de afaceri, la 20%, în actualul an fiscal, ca urmare a crizei financiare mondiale, a declarat joi directorul general al companiei, Călin Tatomir.

"Cea mai mare parte a veniturilor noastre provin din zona privată. În primele cinci luni, afacerile din segmentul firmelor mici şi mijlocii s-au majorat cu 38% faţă de acelaşi interval din anul fiscal anterior", a spus Tatomir.

Compania are 267 de angajaţi, dintre care 134 sunt în centrul de suport, iar până în vara anului viitor va avea în jur de 300 de angajaţi şi aproximativ 600 până în 2012.

"Actuala criză poate conduce şi la disponibilizarea de personal bine pregătit, iar piaţa forţei de muncă din România va fi plină de talente. La noi nu se pune problema dacă vom rezista, nu va avea loc o restructurare de personal, însă dacă vom găsi persoane mult mai bine pregătite, s-ar putea auzi în piaţă şi faptul că Microsoft România a renunţat la un salariat. Dar şi că a angajat mai mulţi. ", a precizat directorul general al companiei.

Una dintre priorităţile Microsoft România este reţeaua de parteneri, care se pot confrunta cu probleme generate de criza financiară.

"Mai mulţi parteneri se vor confrunta cu probleme, unii chiar pot da faliment. Vrem să ne ajutăm reţeaua de parteneri să depăşească această perioadă. Cifra noastră de afaceri, 100%, se realizează prin parteneri", a arătat Tatomir.

Microsoft România se va orienta către zona soluţiilor pentru afaceri, dar şi către cea pentru consumatori, a subliniat directorul general al companiei.

"România este o ţară unde sunt mai mulţi consumatori decât în alte pieţe, mature, din zonă", a mai spus el.

Microsoft produce, pe lângă aplicaţii software pentru afaceri şi birou, sisteme de operare pentru PC-uri, şi jocuri video şi console.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici