Microsoft România: Dacă PIB va urca cu 1% în 2010, creşterea sectorului IT va fi de 10%

Creşterea sectorului local de IT în acest an va fi de zece ori mai mare decât avansul Produsului Intern Brut, estimat în jurul a 1%, a declarat directorul general al Microsoft România, Călin Tatomir.

42 afișări
Imaginea articolului Microsoft România: Dacă PIB va urca cu 1% în 2010, creşterea sectorului IT va fi de 10%

Microsoft România: Dacă PIB va urca cu 1% în 2010, creşterea sectorului IT va fi de 10% (Imagine: Mediafax Foto)

"Conform estimărilor noastre, dacă avansul PIB-ului României va fi de 1%, atunci creşterea sectorului local IT va fi de 10%", a spus Tatomir.

El a adăugat că filiala locală a Microsoft a înregistrat în decembrie 2009, comparativ cu luna similară din 2008, prima creştere anuală şi a afirmat că "doreşte o creştere agresivă" până la finele lunii iunie, când se încheie anul fiscal al companiei americane.

"În lunile iulie, august şi septembrie, Microsoft România a scăzut puternic, iar în decembrie am intrat pe plus. Ne dorim o creştere agresivă în a doua parte a anului fiscal Microsoft (ianuarie-iunie 2010 - n.r.) şi cred că vom încheia peste media creşterii pe care o va înregistra compania americană în această zonă a Europei", a spus Tatomir.

Întrebat de evoluţia vânzărilor de licenţe Windows 7, Tatomir a spus că anticipează că sistemul de operare va avea o cotă de piaţă de 18-19% la finele lunii iunie 2010.

"Sunt optimist şi mă bazez pe faptul că numărul de licenţe Windows 7 vândute în prima săptămână de la lansare l-a depăşit pe cel al licenţelor Windows Vista comercializate în primul an de la apariţie", a spus şeful Microsoft România.

Windows 7 a fost lansat în octombrie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici