Microsoft România şi-a propus ca Windows 7 să atingă cota de piaţă a Vista

Sistemul de operare Windows 7, lansat de Microsoft pe 22 octombrie, ar putea ajunge în România, în următoarele nouă luni, la o cotă de piaţă de 19%, atât cât deţine în prezent versiunea Vista, a declarat, joi, directorul general al Microsoft România, Cătălin Tatomir.

48 afișări
Imaginea articolului Microsoft România şi-a propus ca Windows 7 să atingă cota de piaţă a Vista

Microsoft România şi-a propus ca Windows 7 să atingă cota de piaţă a Vista

"Sper să atingem această cotă în următoarele nouă luni şi chiar să o depăşim", a spus Tatomir.

În luna iunie, Tatomir a declarat că în România sistemul de operare care domină piaţa, cu o cotă în jur de 50%, este versiunea XP, iar Windows 7 se va vinde de 3-4 ori mai bine decât Vista şi va acoperi 70-80% din piaţă.

Microsoft a lansat, pe 22 octombrie, la nivel global, sistemul de operare Windows 7, în 12 limbi.

Potrivit datelor Microsoft, varianta de testare a Windows 7 fost descărcată de aproape 100.000 de utilizatori din România.

Afacerile din România ale producătorului sistemului de operare Windows au urcat anul trecut cu 34,4%, la 109,9 milioane lei (29,8 milioane euro), iar profitul net a crescut cu 3,2%, la 19,2 milioane lei (5,2 milioane euro), potrivit datelor transmise de companie Ministerului Finanţelor.

Cu sediul în Statele Unite, Microsoft este cel mai mare producător de aplicaţii software la nivel mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici