Microsoft se va alătura Consiliului de Administraţie al OpenAI

  • Microsoft se va alătura consiliului de administraţie al OpenAI, după ce Sam Altman a fost reangajat în funcţia de CEO.
  • Altman spune că gigantul tehnologic, care deţine 49% din producătorul ChatGPT, va avea o poziţie de observator fără drept de vot în consiliu, potrivit The Guardian.
154 afișări
Imaginea articolului Microsoft se va alătura Consiliului de Administraţie al OpenAI

Poziţia de observator înseamnă că reprezentantul Microsoft poate asista la şedinţele consiliului de administraţie al OpenAI şi poate avea acces la informaţii confidenţiale, dar nu are drept de vot în chestiuni precum alegerea directorilor.

Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, care l-a recrutat pe Altman la Microsoft după ce acesta a fost înlăturat de la OpenAI, declarase anterior că este nevoie de o schimbare a conducerii la producătorul ChatGPT.

OpenAI a anunţat săptămâna trecută un nou consiliu de administraţie primar, format din fostul co-CEO al Salesforce, Bret Taylor, în calitate de preşedinte, şi Larry Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA.

Directorul general al Quora, Adam D'Angelo, care a făcut parte din consiliul care l-a concediat pe Altman, a rămas, de asemenea, în funcţie.

Taylor a declarat miercuri pe X că intenţionează să „se retragă şi să lase supravegherea OpenAI pe mâinile bune ale colegilor din consiliu” atunci când sarcinile de tranziţie vor fi finalizate.

Noul consiliu de administraţie al OpenAI este în căutare activă de noi membri cu expertiză în domenii de la tehnologie la siguranţă şi politică.

Este puţin probabil ca investitorii OpenAI să obţină un loc în consiliul de administraţie al organizaţiei non-profit, au declarat surse pentru Reuters.

Microsoft s-a angajat să investească peste 10 miliarde de dolari în OpenAI şi deţine 49% din companie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici