Miliardarul egiptean Sawiris caută parteneri pentru achiziţia diviziei Orange din Elveţia

Miliardarul egiptean Naguib Sawiris caută parteneri pentru finanţarea unei oferte de preluare a Orange Elveţia, divizie de telefonie mobilă a France Telekom, care ar putea costa circa 2 miliarde de euro, transmite Bloomberg.

98 afișări
Imaginea articolului Miliardarul egiptean Sawiris caută parteneri pentru achiziţia diviziei Orange din Elveţia

Miliardarul egiptean Sawiris caută parteneri pentru achiziţia diviziei Orange din Elveţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu o voi face singur. Căutăm parteneri", a spus Sawiris.

Sawiris, fondator al companiei Orascom Telecom Holding (ORTE), a declarat că a selectat pantru oferte ale unor fonduri de investiţii de participare la preluare.

Divizia elveţiană a Orange a mai atras interesul din partea companiei Iliad, fondată de miliardarul Xavier Niel, care s-a asociat cu un fond de investiţii al Goldman Sachs, dar şi a unor fonduri de investiţii precum Apax Partners, potrivit unor persoane apropiate situaţiei.

France Telecom vrea să vândă operaţiunile Orange din Elveţia în cadrul strategiei de concentrare pe pieţele cu ritm rapid de dezvoltare, precum cele din Orientul Mijlociu şi Africa.

Obiectivul grupului francez este să vândă divizia din Elveţia până la sfârşitul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici