Miliardarul Warren Buffett emite un avertisment: „deficitele fiscale au consecinţe”

În celebra scrisoare anuală, Warren Buffett de la Berkshire Hathaway spune că „deficitele fiscale au consecinţe”

834 afișări
Imaginea articolului Miliardarul Warren Buffett emite un avertisment: „deficitele fiscale au consecinţe”

Wikipedia Commons - Warren Buffett la un joc de cărţi cu Bill Gates

Miliardarul Warren Buffett a emis un avertisment clar privind inflaţia şi a criticat comportamentul „dezgustător” al managerului în scrisoarea sa anuală către acţionarii de la Berkshire Hathaway Inc.

Buffett, unul dintre cei mai de succes investitori din lume, a avertizat că „deficitele fiscale au consecinţe”.

„Slujba noastră este să gestionăm operaţiunile şi finanţele Berkshire într-o manieră care să obţină un rezultat acceptabil în timp şi care să păstreze puterea de neegalat a companiei atunci când apar panică financiară sau recesiuni grave la nivel mondial”, a scris el. 

Vicepreşedintele Berkshire Hathaway, Charlie Munger. „Berkshire oferă, de asemenea, o protecţie modestă împotriva inflaţiei fulgerătoare, dar acest atribut este departe de a fi perfect. Deficitele fiscale uriaşe şi înrădăcinate au consecinţe”, a spus Buffett, în vârstă de 92 de ani, potrivit Fox News

„În deceniul care s-a încheiat în 2021, Trezoreria Statelor Unite a primit aproximativ 32,3 trilioane de dolari în impozite şi  a cheltuit 43,9 trilioane de dolari”, a scris el, spunând că Berkshire a plătit 32 de miliarde de dolari în impozite pe venitul corporativ din SUA în acea perioadă.

„Şi asta înseamnă, pregătiţi-vă, dacă ar fi existat aproximativ 1.000 de contribuabili în SUA care să egaleze plăţile lui Berkshire, nicio altă afacere sau niciuna dintre cele 131 de milioane de gospodării ale ţării nu ar fi trebuit să plătească impozite către guvernul federal”, a spus Buffett. 

Scrisoarea a fost însoţită de rezultatele de la sfârşitul anului Berkshire Hathaway , despre care Buffett a spus că reflectă un an „bun”,  inclusiv un profit operaţional record de 30,8 miliarde de dolari. De asemenea, compania a înregistrat o pierdere netă anuală de 22,8 miliarde de dolari.

Într-un raport al anului trecut, Buffett a emis ceea ce a spus că este un avertisment important, criticând comportamentul „dezgustător” al administratorilor de bani. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici