Ministerul Comunicaţiilor a reluat licitaţia pentru portalul e-România

Ministerul Comunicaţiilor a reluat licitaţia pentru dezvoltarea portalului e-România, estimat la 42,02 milioane de lei, fără TVA, după ce, în luna iulie, prima procedură a fost anulată, pe motiv că documentaţia necesită modificări majore de conţinut fără de care licitaţia ar fi fost afectată.

31 afișări
Imaginea articolului Ministerul Comunicaţiilor a reluat licitaţia pentru portalul e-România

Ministerul Comunicaţiilor a reluat licitaţia pentru portalul e-România

Termenul limită pentru depunerea şi deschiderea ofertelor este 1 octombrie. Anterior, ofertele trebuiau depuse până joi, 20 august.

"Trecerea la guvernarea electronică (e-Government) şi realizarea dezideratului unei «administraţii fără hârtii» reprezintă o prioritate a Guvernului pentru atingerea obiectivelor de modernizare a administraţiei publice. Administrarea şi promovarea informaţiilor şi serviciilor publice prin intermediul mijloacelor electronice conduce la o puternică debirocratizare a procesului administrativ, la o reducere a costurilor şi eficientizarea utilizării fondurilor publice, la scaderea semnificativa a actelor de corupţie", se arată în anunţul de participare.

Contractul se va derula pe o perioadă de 45 de luni şi implică achiziţionarea de servicii de programare, consultanţă şi asistenţă software, precum şi de dezvoltare de software personalizat, alături de servicii de reconversie de date şi console.

Anterior, Ministerul Comunicaţiilor intenţiona să achiziţioneze echipamente hardware, aplicaţii software şi sisteme informatice, soluţii antivirus, precum şi servicii de programare şi de consultanţă.

Instituţia a lansat la 7 iulie, o primă licitaţie, pe care însă a anulat-o peste câteva zile, la 10 iulie, anunţând că "documentaţia de atribuire necesită modificări majore de conţinut fără de care procedura de atribuire ar fi afectată".

Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici