Ministerul Dezvoltării oferă finanţare nerambursabilă pentru microîntreprinderi în valoare de 200.000 de euro

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) deschide, vineri, un nou apel de proiecte pentru finanţarea microîntreprinderilor, în valoare de până la 200.000 de euro, arată un comunicat de presă transmis de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADRVEST).

210 afișări
Imaginea articolului Ministerul Dezvoltării oferă finanţare nerambursabilă pentru microîntreprinderi în valoare de 200.000 de euro

Ministerul Dezvoltării oferă finanţare nerambursabilă pentru microîntreprinderi în valoare de 200.000 de euro

Prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 - Prioritatea de investiţii 2.1.A, destinată microîntreprinderilor, vor putea solicita finanţare societăţile comerciale şi cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor, pentru construirea, modernizarea şi extinderea spaţiilor de producţie sau prestare servicii, dotarea cu active corporale sau necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line.

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect va fi de 25.000 de euro. Pentru valoarea maximă a finanţării nerambursabile solicitate, microîntreprinderile trebuie să respecte normele de acordare a ajutorului de minimis şi anume valoarea maximă a ajutorului de minimis ce poate fi acordat unei întreprinderi unice, din fonduri publice, pe o perioadă de 3 ani fiscali consecutivi (ultimii 2 ani fiscali înainte de data depunerii cererii de finanţare şi anul curent depunerii cererii de finanţare) va fi de 200.000 de euro, echivalent în lei.

Finanţarea nerambursabilă solicitată de microîntreprinderi poate să reprezinte cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului. Proiectele vor putea fi depuse în perioada 8 iulie – 8 noiembrie 2019.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici