Video Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat o licitaţie pentru modernizarea unor drumuri judeţene

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a lansat joi licitaţia deschisă pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare a unor drumuri judeţene şi de interes local din judeţele Neamţ, Iaşi, Călăraşi şi Ialomiţa pentru 2011-2013.

454 afișări

"Este vorba despre obiective de investiţii din cele patru judeţe incluse în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Drumurile reabilitate prin acest program au fost propuse la finanţare de autorităţile publice locale şi sunt preluate în administrare de MDRT pe perioada realizării proiectelor", se arată într-un comunicat al ministerului.

Valoarea estimată pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru judeţul Neamţ este de 276,3 milioane lei, fără TVA, iar pentru Iaşi de 275,5 milioane de lei, fără TVA.

Suma estimată pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru judeţul Călăraşi este de 193,8 milioane lei, fără TVA, în timp ce pentru judeţul Ialomiţa valoarea lucrărilor este estimată la aproape 293,6 milioane lei, fără TVA.

Secretarul de stat în MTDR Eugen Curteanu a anunţat joi la conferinţa MEDIAFAX Talks about Construction că instituţia pe care o reprezintă va publica licitaţiile pentru ultimele cinci pachete din cele 19 sau 20 referitoare la modernizarea drumurilor judeţene şi incluse în programul naţional de dezvoltare.

"Azi (joi - n.r.) ar trebui să fie pe SEAP toate pachetele referitoare la drum. Până ieri, mai erau doar cinci pachete de postat pe site-ul licitaţiilor publice. Licitaţia va avea loc în iunie", a spus el.

Curteanu a afirmat că piaţa construcţiilor nu şi-a revenit din căderea cauzată de criză, însă "semnalele arată că îşi revine încet-încet".

La realizarea lucrărilor se vor respecta standardele de cost stabilite de MDRT pentru aceste categorii de investiţii din fonduri publice. Pentru realizarea investiţiei nu sunt necesare exproprieri.

Criteriul de atribuire al contractului este preţul cel mai scăzut. Nu se acceptă subcontractarea în integralitate a lucrărilor.

Durata contractului de achiziţie publică include durata de trei ani prevăzută pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor solicitate şi perioada de rambursare a creditului, de maxim 7 ani, dar nu mai târziu de 2020.

Durata de garanţie a lucrărilor este de 2 ani de la semnarea recepţiei la terminarea lucrărilor. În vederea reducerii costurilor se acceptă folosirea unor soluţii alternative, fără a se afecta caracteristicile prevăzute în normele tehnice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici