Ministerul Economiei anunţă că este posibil ca Germania să fi ieşit din recesiune

Ministerul german al Economiei a anunţat că este posibil ca Germania, cea mai mare economie europeană, să fi ieşit, în al doilea trimestru, din cea mai severă recesiune de după cel de-Al Doilea Război Mondial, în condiţiile în care activitatea generală s-a stabilizat.

67 afișări
Imaginea articolului Ministerul Economiei anunţă că este posibil ca Germania să fi ieşit din recesiune

Ministerul Economiei anunţă că este posibil ca Germania să fi ieşit din recesiune (Imagine: Mediafax Foto)

Raportul lunar al ministerului pentru luna iulie menţionează că Produsul Intern Brut (PIB) al Germaniei pare să-şi fi revenit din declinul de 3,8% din primul trimestru.

"Există multe date pe baza cărora putem concluziona că activitatea economică s-a stabilizat, în general, în al doilea trimestru", potrivit raportului.

Guvernul se aşteaptă ca economia să se comprime cu un ritm record de 6% în acest an. Cu toate acestea, ministerul a subliniat că perspectivele pentru producţia industrială şi exporturi s-au îmbunătăţit.

"Pe plan intern, măsurile implementate prin programele de stimulare economică încep să-şi facă efectul. Consumul privat ar trebui, de asemenea, să sprijine relansarea economiei", a precizat instituţia.

Inflaţia redusă şi faptul că piaţa muncii nu a fost afectată grav de criză a încurajat populaţia să cheltuiească. Însă situaţia de pe piaţa muncii s-ar putea înrăutăţi în următoarele luni, avertizează sursa citată.

Raportul ministerului urmează unor estimări ale mai multor oficiali guvernamentali, potrivit cărora economia nu a scăzut în al doilea trimestru, existând şanse să fi crescut uşor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici