Ministerul Finanţelor Publice: Băncile înscrise în programul Prima casă au la dispoziţie întreaga sumă pentru 2016

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat miercuri că plafonul total de garantare aferent pentru 2016 programului Prima casă, de 1,69 miliarde euro, a fost alocat în întregime, astfel că băncile comerciale înscrise în program au pusă la dispoziţie întreaga sumă.

2243 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor Publice: Băncile înscrise în programul Prima casă au la dispoziţie întreaga sumă pentru 2016

Ministerul Finanţelor Publice: Băncile înscrise în programul Prima casă au la dispoziţie întreaga sumă pentru 2016 (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Pentru 2016, Guvernul a stabilit un plafon de 1,3 miliarde lei, la care se adaugă 200 milioane lei din rambursări de rate de capital efectuate până la 31 decembrie, 172,5 milioane lei din diferenţe rămase neutilizate de anul trecut, respectiv 17,7 milioane lei plafon reutilizat în condiţiile legii.

"Pentru finanţatorii care au transmis solicitări de alocare a plafonului de 1,3 miliarde de lei pentru anul 2016, respectiv Alpha Bank, Creditcoop, Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Leumi, BCR, BRD, CEC, Credit Agricole, Garanti, ING Bank, Intesa Sanpaolo, Marfin, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, suma a fost repartizată prin efectuarea de alocări pro rata în cadrul acestuia în funcţie de solicitările transmise de aceştia", arată MFP, într-un comunicat.

Legislaţia permite FNGCIMM să evalueze cel puţin trimestrial modul de utilizare de către finanţatori a plafoanelor alocate şi să efectueze realocări între finanţatori în funcţie de gradul de utilizare a plafoanelor alocate, cu acordul Finanţelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici