Ministerul pentru IMM transformă majoritatea agenţiilor în direcţii şi taie 200 de posturi

Majoritatea agenţiilor din subordinea Ministerului pentru IMM vor fi transformate în direcţii ale ministerului, operaţiune în urma căreia va fi operată o reducere de 200 posturi, reprezentând 24% din totalul funcţiilor bugetate în aceste structuri, a declarat ministrul de resort, Constantin Niţă.

20 afișări
Imaginea articolului Ministerul pentru IMM transformă majoritatea agenţiilor în direcţii şi taie 200 de posturi

Ministerul pentru IMM transformă majoritatea agenţiilor în direcţii şi taie 200 de posturi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a arătat că, din totalul agenţiilor subordonate ministerului, doar două dintre acestea îşi vor păstra actualul statut, respectiv Agenţia pentru Protecţia Consumatorului şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Propunerea de restructurare a agenţiilor subordonate Ministerului pentru IMM a fost prezentată premierului Emil Boc.

Prin această restructurare, 24% din posturile din minister vor fi reduse, respectiv aproximativ 200 de locuri, dintre care 130 ocupate deja, a spus Niţă.

În subordinea Ministerului pentru IMM funcţionează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, Centrul Român pentru Promovarea Comerţului, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi Agenţia Naţională pentru Implementarea Programelor Destinate Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Surse ministeriale au declarat recent agenţiei MEDIAFAX că Centrul Român de Comerţ va fi trecut la Agenţia Română de Investiţii sau transformat în departament al Ministerului pentru IMM, iar Agenţia Naţională pentru Implementarea Programelor destinate IMM va fi comasată cu alte structuri specializate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici