Ministerul pentru Societatea Informaţională va avea un portal web de 4,2 milioane lei care va ajuta IMM-urile să coopereze

Consorţiul format din Ascenta IT Services SRL, Power Net Consulting şi Evolva Trend Consultant va realiza un portal web care va ajuta IMM-urile să coopereze, contractul ridicându-se la 4,2 milioane de lei, TVA inclusă, în urma unei licitaţii a Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI).

230 afișări
Imaginea articolului Ministerul pentru Societatea Informaţională va avea un portal web de 4,2 milioane lei care va ajuta IMM-urile să coopereze

Ministerul pentru Societatea Informaţională va avea un portal web de 4,2 milioane lei care va ajuta IMM-urile să coopereze

Potrivit anunţului de participare, publicat în octombrie 2012, valoarea proiectului a fost estimată la 6,66 milioane de lei, TVA inclusă.

Câştigătorul licitaţiei va planifica, analiza şi dezvolta soluţia tehnică a portalului, va livra componentele hardware necesare sistemului şi va realiza testarea funcţională şi integrată a acestuia, se arată într-un comunicat al ministerului.

"Proiectul îşi propune să ofere întreprinderilor mici şi mijlocii din România o infrastructură (...) prin care acestea să coopereze. De asemenea, va contribui la diminuarea cheltuielilor generate de activităţile de colaborare cu alte IMM-uri. Platforma va oferi şi posibilitatea de a efectua formalităţi administrative şi de a interacţiona cu administraţia publică", se mai spune în comunicat.

Potrivit ministerului, cu ajutorul portalului, cetăţenii şi agenţii economici vor putea obţine informaţiile necesare fără a se mai deplasa la sediul instituţiilor publice şi fără a mai consuma din timpul alocat altor activităţi.

Totodată, pentru utilizatorii sistemului se vor pune la dispoziţie un număr de 30 de aplicaţii prin care utilizatorii sistemului pot interacţiona cu instituţiile publice.

Finanţat din fonduri europene, portalul IMM-urilor va deveni operaţional în septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici