Ministerul Transporturilor: 3,57 mil. lei pentru exproprieri la DN 1 şi centura Capitalei

Ministerul Transporturilor va acorda despăgubiri suplimentare de 3,57 milioane de lei pentru exproprierea a 37 de terenuri cu o suprafaţă totală de 8.354 de metri pătraţi, în vederea efectuării unor lucrări la DN1 şi la partea de nord a centurii municipiului Bucureşti.

62 afișări
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor: 3,57 mil. lei pentru exproprieri la DN 1 şi centura Capitalei

Ministerul Transporturilor: 3,57 mil. lei pentru exproprieri la DN 1 şi centura Capitalei (Imagine: Mediafax Foto)

Despăgubirile vor fi plătite în baza unui proiect de hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Transporturilor.

Proprietăţiile aparţin unor persoane fizice şi unei firme din sectorul 1 al Capitalei.

Terenurile expropriate vor fi utilizate pentru lucrări de utilitate publică, precum fluidizarea traficului pe DN1 pe o lungime de nouă kilometri şi pe partea de nord a centurii Capitalei, dar şi pentru extinderea la patru benzi a variantei de ocolirea a Bucureştiului între DN 1A şi DN 1.

Traseul proiectat se desfăşoară pe teritoriul administrativ al Municipiului Bucureşti – Sector 1 şi al judeţului Ilfov.

Totodată, MT va aloca 1,15 milioane de lei pentru exproprierea a 405 de terenuri şi construcţii cu o suprafaţă totală de 27.636 de metri pătraţi pentru reabilitarea DN 2D Focşani-Ojdula între km 0 şi 118 + 873.

Terenurile se află în comunele Bârseşti, Vidra şi Negrileşti din judeţul Vrancea şi comunele Ojdula şi Tinoasa din judeţul Covasna.

Finanţările sunt asigurate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Persoanele fizice şi juridice vizate urmează să primească despăgubirile în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici