Ministerul Transporturilor introduce rovinieta valabilă o singură zi

Ministerul Transporturilor va introduce rovinieta de o zi pentru majoritatea autovehiculelor, cu excepţia autoturismelor şi vehiculelor de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone, tarifele urmând să fie adoptate printr-o hotărâre de guvern.

3 afișări
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor introduce rovinieta valabilă o singură zi

Ministerul Transporturilor introduce rovinieta valabilă o singură zi

Dacă tarifele la rovinieta de o zi nu vor fi aprobate, Comisia Europeană ar putea declanşa procedura de infringement faţă de România, deoarece nu a transpus integral în legislaţia naţională prevederile Directivei europene de aplicare a taxelor la vehiculele grele de marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri.

Tariful taxei de drum pentru 24 de ore va varia în funcţie de masa autovehiculului între patru şi 11 euro.

Astfel, pentru vehiculele de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată între 3,5 tone şi 7,5 tone, precum şi pentru cele de transport de persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune şi maximum 23 locuri (inclusiv conducătorul auto), tariful va fi de patru euro.

Pentru autovehiculele de transport marfă cu o masă situată între 7,5 tone şi 12 tone, cât şi pentru vehiculele pentru transportul persoanelor cu mai mult 23 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) rovinieta va costa şapte euro.

Valoarea tarifului pentru utilizarea reţelei de drumuri va fi de nouă euro în cazul camioanelor cu o masă mai mare sau egală cu 12 tone şi maxim trei axe, şi de 11 euro pentru mijloacele de tranport marfă cu masa totală mai mare sau egală cu 12 tone şi cu minim patru axe.

Cuantumul amenzilor pentru lipsa rovinietei valabile variază în funcţie de tipul maşinii între 500 de lei şi 9.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici