Ministerul Transporturilor pregăteşte o lege prin care va fi reglementată activitatea căilor ferate

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) lucrează cu Autoritatea Feroviară Română şi Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară (CENAFER) la un proiect de lege de reglementarea a activităţii căilor ferate, acesta urmând să fie finalizat în luna octombrie.

179 afișări
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor pregăteşte o lege prin care va fi reglementată activitatea căilor ferate

Ministerul Transporturilor pregăteşte o lege prin care va fi reglementată activitatea căilor ferate (Imagine: Mediafax Foto)

"Lucrăm la un pachet de acte cu AFER şi CENAFER, care va pune pentru o perioadă lungă de timp stabilitate pentru calea ferată. Legea feroviară va reglementa toată activitatea căilor ferate şi a instituţiilor din subordinea ministerului", a declarat, marţi, subsecretarul de stat din MTI Constantin Axinia.

El a spus că legea va reglementa probleme precum proprietatea publică şi privată a statului, administrarea căilor ferate şi relaţiile dintre instituţiile statului.

Axinia a participat, marţi, la inaugurarea unui simulator CENAFER de instruire şi atestare a personalului, proiect de 80.000 de euro, asiguraţi din fonduri proprii.

"Simulatorul este destinat iniţierii şi efectuării orelor de practică la sfârşitul cursurilor de formare profesională în meseria de impiegat de mişcare şi operator de circulaţie", a declarat directorul general al CENAFER, Marius Şerban.

El a precizat că alte trei simulatoare vor fi inaugurate la centrele din Craiova, Galaţi şi Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici