Ministerul transporturilor preia Aeroportul Arad, modernizat cu două millioane de euro, dar fără curse

Aeroportul Internaţional Arad, care a fost modernizat cu circa două milioane de euro, dar nu mai are curse regulate de pasageri sau marfă, va fi preluat de către Minsterul Transporturilor, a anunţat, joi la Arad, ministrul Transporturilor, Sorin Petru Buşe, citat de corespodentul MEDIAFAX.

3692 afișări
Imaginea articolului Ministerul transporturilor preia Aeroportul Arad, modernizat cu două millioane de euro, dar fără curse

Ministerul transporturilor preia Aeroportul Arad, modernizat cu două millioane de euro, dar fără curse

"Aeroportul din Arad este o investiţie foarte frumoasă, care acum este nevalorizată. După ce autorităţile locale vor rezolva o anumită problemă administrativă, noi vom prelua acest aeroport la minister şi vom trata pentru a realiza sinergii cu Aeroportul din Timişoara, deci de a crea o operaţie mai complexă. Avem şi alte idei pe care o să le valorificăm", a spus, joi, la Arad, ministrul transporturilor Sorin Petru Buşe.

Proiectul este susţinut de către autorităţile locale.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că ministrul Transporturilor a apreciat faptul că aeroportul este modern şi "s-au declanşat procedurile de transfer către minister şi evident fuziunea cu Aeroportul din Timişoara, astfel încât în vestul ţării să existe un singur aeroport, cu pistă la Timişoara şi cu pistă la Arad".

Terminalul "Plecări" al Aeroportului Internaţional Arad a fost inauguat, în data de 20 aprilie, în urma unei investiţii de circa 2 milioane de euro, care creşte capacitatea de lucru a aeroportului de zece ori. Astfel, capacitatea de lucru a aerogării arădene a crescut de zece ori, de la 50 de pasageri pe oră la 500.

Aeroportul Arad avea înainte de modernizare 1.300 de metri pătraţi, motiv pentru care autorităţile spun că nu au reuşit să convingă decât un operator să aibă curse regulate de pasageri, din cauza capacităţii reduse, iar în final şi acela a plecat. Ca urmare a modernizării, terminalul are peste 4200 de metri pătraţi şi permite operarea unui trafic de 200.000 de pasageri pe an.

Aeroportul Internaţional Arad este deţinut în prezent de către Consiliul Judeţean Arad.

În acest moment, aeroportul nu mai are curse regulate de pasageri sau marfă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici