Ministerul Transporturilor: Rata de absorbţie prin Programul Operaţional Sectorial de Transport a depăşit 20%

Rata de absorbţie a fondurilor europene nerambursabile din cadrul Programul Operaţional Sectorial "Transport", aferentă exerciţiului financiar 2007-2013, se plasează la 20,7%, diferenţa de bani putând fi atrasă până la finele anului 2015, a anunţat, luni, Ministerul Transporturilor.

142 afișări
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor: Rata de absorbţie prin Programul Operaţional Sectorial de Transport a depăşit 20%

Ministerul Transporturilor: Rata de absorbţie prin Programul Operaţional Sectorial de Transport a depăşit 20% (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

În ultimele două luni şi jumătate au fost atrase 208 milioane euro, în condiţiile în care suma aferentă perioadei 2007-2012 se ridică la 295 milioane euro, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

"Deblocarea proiectelor cu finanţare europeană şi creşterea absorbţiei constituie unul dintre obiectivele mele ca ministru al Transporturilor. Avem în lucru proiecte foarte mari care pot face diferenţa", a declarat, în comunicat, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

Termenul limită până la care se pot absorbi fondurile europene nerambursabile aferente Programul Operaţional Sectorial Transport 2007 - 2013 este 31 decembrie 2015.

Programul asigură finanţarea unor proiecte strategice pentru România în domeniile rutier, feroviar şi naval. Dintre cele 11 companii beneficiare, cele mai importante sunt CNADNR şi CFR SA.

Bugetul total al programului este de aproximativ 5,3 miliarde euro, din care 4,5 miliarde euro sunt bani europeni, iar diferenţa reprezintă fonduri de la bugetul de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici