Miniştrii de Externe ai UE au aprobat sancţiuni privind Rusia în legătură cu moartea lui Navalnîi

Miniştrii de Externe din statele membre ale Uniunii Europene au aprobat, luni, sancţiuni împotriva unor persoane şi instituţii din Rusia în legătură cu moartea celui mai aprig contestatar al regimului de la Kremlin, Alexei Navalnîi.

359 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de Externe ai UE au aprobat sancţiuni privind Rusia în legătură cu moartea lui Navalnîi

Miniştrii de Externe ai UE au aprobat sancţiuni privind Rusia în legătură cu moartea lui Navalnîi

Ministrul spaniol de Externe, Jose Manuel Albares, a declarat, luni, după întâlnirea cu omologii săi din statele UE, că s-au aprobat sancţiuni împotriva unor persoane şi instituţii din Rusia în legătură cu moartea liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi.

Navalnâi, cel mai aspru contestatar al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a murit luna trecută, într-o colonie penitenciară din Arctica, în condiţii neelucidate.

După ce a supravieţuit unei tentative de otrăvire în 2020, Navalnîi, care avea 47 de ani, ispăşea condamnări de peste 30 de ani pentru fraudă, extremism şi alte acuzaţii despre care a spus că au fost inventate pentru a-l reduce la tăcere.

Autorităţile ruse au emis un certificat de deces în care se preciza că acesta a murit din cauze naturale. Apropiaţii lui Navalnîi cred în continuare că Navalnîi a fost ucis la ordinul lui Putin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
navalnîi,
sancţiuni,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici