Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu: Ţările arabe sunt interesate să importe din România

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, joi, la Sibiu, după o întâlnire cu fermierii, că există multe solicitări din partea ţărilor arabe să importe din România produse agro-alimentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1506 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu: Ţările arabe sunt interesate să importe din România

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu: Ţările arabe sunt interesate să importe din România

Irimescu a spus că va avea întâlniri cu miniştri ai Agriculturii, dar şi cu oameni de afaceri din Golf, care vor să importe din România.

"Urmează să vină mininistrul iordanian al Agriculturii, ministrul Kuweitului, mai vine un om de afaceri din Qatar. Sunt interesaţi să cumpere din sectorul agro-alimentar. Vine ministrul din Arabia Saudită în 16 septembrie. Avem o mulţime de solicitări din partea ţărilor arabe pentru a importa din România. Trebuie, însă, să ieşim şi pe piaţa din Europa, cu carnea de ovine, unde există un deficit”, a afirmat Achim Irimescu.

Şi premierul Dacian Cioloş şi-a exprimat speranţa că va creşte potenţialul de export al produselor animaliere româneşti, mai ales cu ajutorul ataşaţilor agricoli, Ministerul Agriculturii fiind în faza de recrutare a acestora.

"Am discutat cu fermierii şi despre potenţialul de export pe care îl au produsele animaliere româneşti, mai ales producţia de carne, cu precădere în sectorul creşterii ovinelor, dar nu numai. Aici, există ideea pe care am promovat-o, aceea de a recruta şi de a instala ataşaţi agricoli în câteva ţări cu potenţial de import de produse agricole din România. E într-o fază avansată. Ministerul Agriculturii e în faza de recrutare a acestor ataşaţi care vor merge în ţări din zona Golfului, ţări arabe, ţări cu potenţial de export pentru România”, a spus Dacian Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş şi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, au participat, joi, la o întâlnire cu fermierii, la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie, din comuna Cristian, judeţul Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici