Ministrul Agriculturii: Din peste 8.100 de gospodării afectate de pesta porcină, peste 7.400 au primit despăgubiri

Din cele 8.138 de gospodării afectate de pesta porcină, pentru 7.835 s-au întocmit dosare pentru despăgubiri iar 7.404 de gospodării au primit banii, a declarat marţi, la TVR, ministrul Agriculturii Petre Daea.

146 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii: Din peste 8.100 de gospodării afectate de pesta porcină, peste 7.400 au primit despăgubiri

Daea: Din peste 8.100 de gospodării afectate de pesta porcină, peste 7.400 au primit despăgubiri

Ministrul spune că în prezent pesta porcină africană este un fenomen în descreştere. „România a aplicat normele sanitar-veterinare dintr-un program de convergenţă cu UE”, a precizat ministrul. Daea l-a citat pe Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru sănătate şi securitate alimentară, care a admis că România a respectat, din februarie 2017, când a fost avertizată de pericolul pestei porcine africane, toate recomandările Uniunii Europene. Dar Delta Dunării a făcut ca România să fie cea mai expusă ţară din Europa la boală, a spus ministrul.

Daea spune că în Teleorman se face o anchetă, pentru că acolo au fost identificate animale moarte, bolnave, aruncate în pădure. El a admis şi faptul că România va scăpa destul de greu de această boală care acum a ajuns din Georgia, prin Rusia, în China.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici