Ministrul Agriculturii: Producţia de porumb a scăzut cu 60% în acest an

Producţia de porumb din acest an totalizează circa 4,7 milioane de tone, în scădere cu 60% faţă de nivelul de aproximativ 11,7 milioane de tone înregistrat anul trecut, potrivit estimărilor Ministerului Agriculturii.

248 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii: Producţia de porumb a scăzut cu 60% în acest an

Ministrul Agriculturii: Producţia de porumb a scăzut cu 60% în acest an (Imagine: Claudiu Irimie / MediafaxFoto)

"Producţia de porumb a scăzut cu 60% în acest an, dar acestea sunt estimări şi n-aş vrea să vă dau cifre şi să vorbesc înainte, pentru că acesta ar influenţa preţurile", a spus Constantin în urma unei întâlniri cu reprezentanţii fermierilor.

Potrivit datelor MADR, anul trecut producţia de porumb a fost de aproximativ 11,7 milioane de tone, ceea ce înseamnă că o scădere a acesteia cu 60% ar coborâ producţia cu 7 milioane de tone, până la 4,7 milioane de tone.

Constantin spune că producţia de grâu a fost în acest an de 4,9 milioane de tone, faţă de media ultimilor trei ani de 5,3 milioane de tone.

"Estimările arată că anul acesta, într-adevăr, vor fi pierderi importante la porumb şi floarea soarelui", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici