Ministrul Apărării: Aerostar Bacău va asigura mentenanţa pentru avioanele F16

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, vineri, la Bacău, că Guvernul va colabora cu Aerostar pentru ca această companie să devină un centru regional pentru industria aeronautică din Europa de Sud-Est, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2291 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării: Aerostar Bacău va asigura mentenanţa pentru avioanele F16

Ministrul Apărării: Aerostar Bacău va asigura mentenanţa pentru avioanele F16

„Armata Română va colabora cu compania Aerostar pentru programele majore de înzestrare pe care le are. Aici se va face mentenanţa pentru avioanele F16 pe care Forţele Aeriene le au în dotare. Aerostar este într-o fază foarte avansată de negociere cu Lokheed Martin pentru F16, dar mai ales pentru sisteme HIMARS, la fel şi cu Raytheon pentru programele referitoare la sistemele de rachete Patriot”, a declarant, vineri, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

Fifor a mai spus că Aerostar Bacău reprezintă un punct de reper pentru industria aeronautică din această parte a Europei.

„În opinia noastră, în acest moment, în România, Aerostar Bacău reprezintă un etalon, punctul de reper pentru industia aeronautică din această parte a Europei. Este o întreprindere cu state vechi în domeniul aeronautic, cu care Armata Română colaborează de foarte multă vreme”, a mai spus Fifor.

Mihai Fifor a fost prezent, vineri, la Aerostar Bacău, alături de ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Burnete, şi de ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Ministrul a mai avut vizite de informare în Baza 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu” şi la Batalionul 630 Paraşutişti „Smaranda Brăescu”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici