Ministrul de Finanţe are proces cu el însuşi pentru sporuri

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, se judecă cu sine însuşi într-un proces intentat Ministerului Finanţelor pe când era director executiv adjunct al Direcţiei Finanţelor Publice Braşov, pentru recuperarea unor sporuri salariale tăiate de predecesorii săi în fruntea MF, relatează Gândul.

101 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Finanţe are proces cu el însuşi pentru sporuri

Ministrul de Finanţe se judecă cu Ministerul de Finanţe pentru sporuri (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Este vorba despre un proces pornit în 2007 pe Legea 188 a funcţionarilor publici pentru recuperarea unor sporuri, 25% de dispozitiv şi 25% de confidenţialitate. O parte dintre cei peste 100 de colegi care au deschis acţiunea şi-au primit banii, inclusiv câţiva directori, dar eu n-am primit nimic, pentru că n-am mai urmărit procesul şi nu m-am mai prezentat în instanţă. Mi-am adus aminte de el acum, când mă întrebaţi dumneavoastră, dar nu ştiam că merge în continuare, ţin minte doar că a fost casat de Curtea de Apel Braşov cu trimitere spre rejudecare la Tribunal", a declarat ministrul Ialomiţianu pentru Gândul.

Acesta a explicat şi cum a încasat, în 2007 şi 2008, stimulente în valoare totală de aproape 100.000 de lei noi: "Au fost date de conducerea ANAF-ului, la propunerea directorului general Lucian Voinescu, pentru rezultatele foarte bune înregistrate de Direcţia Finaţelor Braşov, care a fost pe locul doi pe ţară în 2007 şi pe trei în 2008, dar eu am luat mai puţin decât alţi directori".

Un alt proces a fost deschis în august 2010 de mai multţi angajaţi ai DGFP Braşov, printre care şi Ialomiţianu, un termen fiind fixat pentru data de 26 octombrie.

Ialomiţianu a fost, timp de patru ani (1997-2001), director general al D.G.F.P. Braşov, iar apoi, timp de 7 ani, a fost director executiv adjunct în cadrul aceleiaşi instituţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici