Ministrul Finanţelor: Administraţiile locale vor lua 100% din impozitul pe venit din primul trimestru

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri că administraţiile locale din ţară vor primi la rectificarea bugetară 100% din impozitele pe venit colectate în primele trei ale anului. Teodorovici s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanţii oraşelor şi comunelor.

2125 afișări
Imaginea articolului Ministrul Finanţelor: Administraţiile locale vor lua 100% din impozitul pe venit din primul trimestru

Teodorovici: Administraţiile locale vor lua 100% din impozitul pe venit din primul trimestru

„A fost o discuţie constructivă, am invitat reprezentanţi ai Consiliilor Judeţene, municipii, oraşe şi comune (...) Discuţia a vizat două zone importante. În primul rând, anul 2019, ca şi buget, şi aici am mers pe aceeaşi logică ca la întâlnirea cu primarii de sectoare din Bucureşti şi cu doamna primar general, şi anume, pe primul trimestru, - ianuarie, februarie, martie - să alocăm sumele pe impozit pe venit de 100%, să fie lăsate la nivelul localului”, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a mai precizat că sumele vor fi livrate către administraţiile locale la rectificarea bugetară.

Teodorovici a mai declarat că va avea întâlniri permanente cu structurile asociative, iar până pe 30 iunie, ministerul va trimite o propunere de mod de lucru în ceea ce priveşte întâlnirile de lucru între cele două părţi.

„De astăzi înainte, comunic cu toate structurile asociative, pentru că este nevoie de un dialog permanent între partea guvernamentală şi cea locală şi s-a convenit ca până la 30 iunie, anul acesta, să trimitem o propunere de mod de lucru, care să fie asumată pe partea guvernamentală de ministrul de Finanţe şi ministrul Dezvoltării, care vor participa permanent la aceste discuţii, şi de cealaltă parte cele patru structuri asociative”, a mai declarat Eugentr Teodorovici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici