Ministrul Finanţelor vorbeşte despre reduceri de angajaţi în ministere: Administraţia să fie mai suplă

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat sâmbătă că ar trebui făcută o analiză cu privire la schema de personal din ministere, deoarece există instituţii în care funcţiile de suport depăşesc 30% şi este nevoie de o administraţie mai suplă.

942 afișări
Imaginea articolului Ministrul Finanţelor vorbeşte despre reduceri de angajaţi în ministere: Administraţia să fie mai suplă

Ministrul Finanţelor vorbeşte despre reduceri de angajaţi în ministere: Administraţia să fie mai suplă

"Sunt foarte mulţi beneficiari în administraţie care vor să fie o aplicabilitate treptată adică până în 2022. Sunt două scenarii, dar nu au legătură cu lipsa banilor. Ştiţi foarte bine am propus ca partid şi guvern legea salarizării şi o altă măsură la pachet, trebuie să regândim administraţia publică centrală în sensul de a vedea dacă într-adevăr numărul acesta foarte mare de funcţionari în sistemul public central, dacă sunt ministere care trebuie să îşi regândească schema de organizare", a declarat Eugen Teodorovici, la România Tv.

Acesta a completat că o decizie ar putea fi luată până la finalul anului.

"MFP are ca funcţii suport undeva la 18% din total. Sunt alte ministere unde funcţiile de suport depăşesc 30%, atunci trebuie să reaşezăm la nivelul menţionat anterior. Orice guvern responsabil trebuie să aibă o astfel de abordare din respect pentru banul public, ca administraţia să fie mult mai suplă, să nu fie supradimensionată. Dacă se va decide, atunci se va decide până la finalul acestui an", a mai spus ministrul de Finanţe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici