Ministrul francez de Finanţe afirmă că Europa a învins inflaţia, însă "ne aşteaptă o nouă bătălie decisivă"

Noua bătălie a Europei este de a asigura şi de a stimula creşterea economică, deoarece inflaţia a fost învinsă, potrivit ministrului francez de Finanţe, Bruno Le Maire.

1572 afișări
Imaginea articolului Ministrul francez de Finanţe afirmă că Europa a învins inflaţia, însă "ne aşteaptă o nouă bătălie decisivă"

"În doi ani, Banca Centrală Europeană şi miniştrii de Finanţe au reuşit să învingă inflaţia", a declarat Le Maire reporterilor la Ghent, Belgia, unde participă la o reuniune de două zile a şefilor de Finanţe din Uniunea Europeană, transmite Bloomberg.

"Ne aşteaptă o nouă bătălie decisivă, această bătălie decisivă este creşterea economică", a spus el. "Nimeni nu poate accepta ca Europa să aibă o creştere economică cu un punct sub cea americană. Nimeni nu poate accepta ca perspectivele de creştere în Europa să fie recesiunea sau stagnarea".

Economia zonei euro a evitat la limită o recesiune în timpul iernii, iar perspectivele pentru 2024 sunt slabe, Uniunea Europeană reducând săptămâna trecută previziunile. În acelaşi timp, inflaţia, deşi a încetinit, încă nu a coborât la ţinta de 2% stabilită de BCE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici