Ministrul IMM îndeamnă firmele româneşti să se extindă în străinătate

Ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Constantin Niţă, îndeamnă IMM-urile să se extindă în străinătate, apreciind că sunt produse româneşti care nu sunt cunoscute nici măcar în ţară.

28 afișări
Imaginea articolului Ministrul IMM îndeamnă firmele româneşti să se extindă în străinătate

Ministrul IMM îndeamnă firmele româneşti să se extindă în străinătate (Imagine: Mediafax Foto)

"Insist ca IMM-urile să iasă afară din ţară. Sunt produse româneşti care nu sunt cunoscute nici în ţară, cu atât mai puţin în străinătate. Trebuie să creştem exporturile", a spus Niţă la deschiderea Târgului pentru IMM-uri.

Pentru a facilita accesul firmelor mici şi mijlocii la piaţa externă, ministerul lansează miercuri un portal de comerţ exterior, unde firmele vor putea accesa informaţii despre orice ţară din lume.

"Este un instrument de promovare a produselor. Cine nu va folosi acest sistem nu va exista. IMM-urile vor putea accesa prin acest instrument orice informaţie despre orice ţară din lume", a spus Niţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici