Ministrul Muncii: Deficitul bugetar se va dubla de la 2% la 4,6%

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, aflat vineri într-o vizită la Braşov, a declarat, în contextul stabilirii sistemului unic de salarizare în domeniul bugetar, că deficitul bugetar se va dubla de la 2% la 4,6%.

15 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii: Deficitul bugetar se va dubla de la 2% la 4,6%

Ministrul Muncii: Deficitul bugetar se va dubla de la 2% la 4,6%

"Deficitul se va dubla de la 2% la 4,6%. Va fi o diminuare a venitului de stat. Vom încerca să plătim salariile, pensiile, alocaţiile de şomaj, alte alocaţii sociale şi alte obligaţii curente", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul muncii, Marian Sârbu.

Referindu-se la scăderea veniturilor, Marian Sârbu a afirmat că diminuarea va fi resimţită la nivelul tuturor ministerelor.

"În principiu, vom avea o scădere a veniturilor totale şi această scădere o vom partaja în mod echilibrat pentru toate ministerele", a spus Marian Sârbu.

De asemenea, acesta a precizat că sâmbătă va avea loc o întâlnire cu toţi liderii confederaţiilor naţionale pentru a discuta despre salariul unic.

"Mâine, la ora 13.00, vom avea o întâlnire cu toţi liderii confederaţiilor să vedem ce facem cu salariile. Vom discuta principiile sistemului unitar de salarizare", a mai spus ministrul.

Pe de altă parte, acesta a afirmat că se vor îngheţa salariile demnitarilor, dar vor creşte salariile mici.

"Vom încerca să găsim o formulă conform căreia să creştem salariile mai mici. Îngheţăm salariile demnitarilor, iar celor cu venituri mai mici încercăm să le facem viaţa mai uşoară", a explicat ministrul.

Potrivit sursei citate, unul din motivele întâlnirii de sâmbătă cu liderii confederaţiilor este acela al stabilirii unui prag de raportare a salariului mic.

"Vom încerca să stabilim o definiţie a salariului mic la care să ne referim pentru anul 2009. Atunci vom discuta despre posibilitatea creşterii salariului, ne vom referi la salariul sub cel mediu pe economie. Pragul se va afla între două limite, salariul minim pe economie şi cel mediu", a mai spus ministrul.

Reprezentanţii confederaţiilor sindicale se vor întâlni, sâmbătă, cu premierul Emil Boc, pentru a discuta despre măsurile pe care le implică acordul încheiat de România cu Fondul Monetar Internaţional.

Sindicatele vor să abordeze "foarte serios", la întâlnirea de sâmbătă cu Emil Boc, toate problemele legate de salarizarea bugetarilor, printre care şi intenţia Executivului de a interzice tichetele cadou şi tichetele de vacanţă, precizând că nu sunt de acord cu intenţia Guvernului, luată fără consultarea sindicatelor, şi spun că nu renunţă la un drept câştigat de bugetari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici