Ministrul Niţă anunţă o investiţie de un miliard de euro într-un tip nou de reactor nuclear

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, o investiţie evaluată la un miliard de euro, care urmează să se deruleze pe o perioadă de 15-20 de ani la Mioveni şi care vizează construcţia unui tip nou de reactor nuclear pentru producţia energiei.

493 afișări
Imaginea articolului Ministrul Niţă anunţă o investiţie de un miliard de euro într-un tip nou de reactor nuclear

Constantin Niţă (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Proiectul se va desfăşura pe 15-20 de ani şi costă un miliard de euro. Este un proiect european. Guvernul sprijină acest proiect şi sperăm ca în perioada următoare să găsim sursele de finanţare, atât interne, cât şi din fonduri europene", a declarat Niţă într-o conferinţă de presă.

Proiectul va fi derulat de Regia Autonomă de Tehnologii pentru Energia Nucleară - Sucursala Instititul de Cercetări Nucleare Piteşti, Ansaldo Nucleare şi ENEA.

"Ansaldo a lucrat pentru U1 şi U2 şi sunt convins că vor avea o contribuţie importantă şi pentru U3 şi U4. ENEA are un rol important în progresul celeia de-a patra generaţii nucleare. Tehnologiile aduc progres. România îşi păstrează opţiunea pentru energia nucleară", a adăugat Niţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici