Ministrul Transporturilor: Lucrările de reparaţii la Moraviţa–Oraviţa şi Pojejena–Socol încep în 2019

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat, duminică, că, în acest an, vor începe lucrările de reparaţii la DN 57 şi DN 57A, respectiv Moraviţa – Oraviţa şi Pojejena – Socol, în timpul unei vizite de lucru în judeţul Caraş-Severin.

768 afișări
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor: Lucrările de reparaţii la Moraviţa–Oraviţa şi Pojejena–Socol încep în 2019

Ministrul Transporturilor: Lucrările de reparaţii la Moraviţa–Oraviţa şi Pojejena–Socol încep în 2019

În cadrul vizitei, ministrul Transporturi şi directorul general CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), Narcis Neaga, împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale au verificat situaţia mai multor obiective de infrastructură din judeţ.

„Pe DN 57 este cazul să se intervină de îndată. Am discutat despre soluţiile pentru DN 57 Oraviţa – Moraviţa. Vreau să vă spun că în acest an avem un buget destul de generos, iar în afară de contractele subsecvente pe care le avem pentru aşternerea de covoare asfaltice, conducerile CNAIR şi DRDP Timişoara vor trebui să lucreze şi în regie proprie, deoarece au achiziţionat utilaje. Au staţii şi tot ceea ce le trebuie ca să lucreze. Avem promisiunea domnului Cristian Ispravnic, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, că se apucă, de acum într-o lună, de intervenţia, în regie proprie, la DN 57. Vom începe din Oraviţa (...) Bani sunt, totul este să permită şi vremea. În general, lucrările la obiective de investiţii la infrastructura rutieră sunt anuale, dar vreau să văd cum lucrează DRDP-urile în regie proprie, sunt convins că va fi un examen şi un test important pentru domnul director”, a declarat Răzvan Cuc.

Pentru drumul între Pojejena şi Socol, unde există un program de întreţinere, respectiv aşternere de covoare asfaltice, pe o porţiune de 21 de kilometri, contractul este deja încheiat.

În plus, discuţiile au vizat şi stadiul demarării procedurilor referitoare la drumul expres Caransebeş – Reşiţa – Voiteg, proiect care va fi finanţat din fonduri europene.

„Este un proiect pe care îl vom lansa la sfârşitul lunii aprilie. Este vorba de elaborarea studiului de fezabilitate pentru drumul expres Caransebeş – Reşiţa – Voiteg. S-a vorbit încă de acum trei săptămâni de lansarea acestui drum, care era cuprins în Master-Planul general de transport ca perioadă de implementare 2020 – 2030, dar, aşa cum am făcut şi la alte proiecte de interes regional, am decis să tragem în perioada de implementare acest proiect în 2019, iar într-o lună va fi ridicată pe SICAP procedura de licitaţie pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Astfel, punem acest obiectiv în linie dreaptă”, a precizat Cuc.

În continuarea vizitei, ministrul Transporturilor a avut o serie de discuţii cu primarii localităţilor cărăşene, cu privire la urgenţele ce trebuie rezolvate în infrastructura din această zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici