Ministrul Turismului vrea scheme de ajutor de stat pentru turism

Ministrul pentru IMM şi Turism, Florin Jianu, aflat într-o vizită în staţiunile de pe litoral pentru a inspecta lucrările de pe plaje, spune că doreşte să fie realizate scheme de ajutor de stat pentru turism, litoralul urmând să fie unul din proiectele pilot, transmite corespondentul MEDIAFAX.

377 afișări
Imaginea articolului Ministrul Turismului vrea scheme de ajutor de stat pentru turism

Florin Jianu (Imagine: Cristina Nichitus / Mediafax Foto)

"Am avut deja o întâlnire cu Ministerul de Finanţe şi vom construi modelul a nişte proiecte de ajutor de stat. Este posibil să găsim forme de susţinere a turismului prin scheme de ajutor de stat care să ofere diverse facilităţi pentru investiţii pentru dezvoltarea locurilor de muncă, pentru crearea de infrastructură, pentru atragerea turiştilor din alte zone. Deja am avut o întâlnire cu Ministerul de Finanţe, iar litoralul va fi unul din proiectele pilot pe care vom aplica o astfel de schemă", a declarat ministrul Florin Jianu, luni, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanţi ai hotelierilor de pe litoral, la Mangalia.

El a precizat că din '89 şi până în prezent nu au existat asemenea scheme de ajutor de stat în turism deşi sunt posibile, adăugând că nu este necesară aprobarea Comisiei Europene în acest sens, ci doar informarea acesteia.

De asemenea, ministrul are în vedere o altă iniţiativă privind crearea de clustere în turism.

"O altă măsură este legată de crearea de clustere în turism, clusterele înseamnă aglomerări de acelaşi tip, de organizaţii care lucrează în domeniul turismului, operatori, hotelieri, autorităţi publice locale pentru ca împreună să creeze o politică locală, regională, eficientă după care să creeze produse de marketing, de promovare, de facilităţi", a explicat ministrul, precizând că acest tip de aglomerări va putea fi finanţat prin Programul Operaţional Regional.

Florin Jianu a mai spus că este un susţinător al tichetelor de vacanţă şi speră ca această lege să fie aprobată cât mai curând în Parlament.

El a menţionat că, prin vizita pe care o face, luni, în judeţul Constanţa, doreşte să dea un mesaj clar pentru susţinerea întregului litoral.

Ministrul a precizat că, din discuţiile avute cu hotelierii, în perioada 1-4 mai pe litoral sunt aşteptaţi peste 30.000 de turişti.

Ministrul Florin Jianu participă, luni, la o întâlnire cu reprezentanţi din turismul de pe litoral şi vizitează staţiunile de la malul mării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici