Mişu Negriţoiu: "Nu cred într-un guvern tehnocrat"

Directorul general al ING Bank România, Mişu Negriţoiu, a declarat că nu crede într-un guvern de tehnocraţi şi că politicienii sunt cei care trebuie să îndepărteze criza.

16 afișări
Imaginea articolului Mişu Negriţoiu: "Nu cred într-un guvern tehnocrat"

Mişu Negriţoiu: "Nu cred într-un guvern tehnocrat" (Imagine: Petrică Tănase/Mediafax Foto)

"Nu cred într-un guvern tehnocrat şi nici nu cred că este bine să promovăm guvernele de tehnocraţi. Guvernele de tehnocraţi sunt în afara sistemului. Noi avem un sistem de economie de piaţă şi democraţie. Democraţia presupune pluralism politic, instituţii politice, care sunt partidele. Orice deviere de la regulile de bază ale economiei şi societăţii democratice nu sunt binevenite şi nu sunt pentru termen lung. Guvernele de tehnocraţi sunt pentru criză, dar criza trebuie rezolvată de politicieni, pentru că de-asta faci politică", a afirmat Negriţoiu la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de ProTV.

El consideră că tehnocraţii trebuie să adere la un partid sau altul dacă vor să facă politică sau să ocupe un portofoliu de ministru.

"Partidele este bine să atragă tehnocraţii, întrucât trebuie să ofere perspectivă tehnocraţilor că au o misiune de îndeplinit, că pot să facă ceva", a mai spus Negriţoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici