Modelul e-up!, prezentat luni seară în cadrul unui eveniment Volkswagen - GALERIE FOTO

Volkswagen a prezentat, luni seară, un concept electric denumit e-up!, despre care şeful Volkswagen, Martin Winterkorn, a spus că reprezintă o alternativă la automobilele convenţionale, însă cota de piaţă a acestor tipuri de maşini va fi scăzută, în jurul a 1,5-2% în anul 2020.

112 afișări
Imaginea articolului Modelul e-up!, prezentat luni seară în cadrul unui eveniment Volkswagen - GALERIE FOTO

Volkswagen: Maşinile electrice vor deţine o cotă de piaţă de 1,5-2% în 2020 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Volkswagen e-up!

"Această maşină ar putea fi, din 2013, o prezenţă obişnuită pe străzile din marile oraşe din Europa. Nu va înlocui TDI (motoare turbo diesel) şi TSI (propulsoare turbo pe benzină), dar reprezintă o alternativă", a declarat Winterkorn, cu o seară înainte de deschiderea oficială a Salonului Auto de la Frankfurt.

El mai spus că Volkswagen este capabil şi vrea să fie primul constructor auto care va produce maşini electrice accesibile populaţiei, însă estimează că acest tip de automobile vor deţine o cotă de piaţă relativ scăzută în 2020, undeva între 1,5 şi 2%.

Conceptul Volkswagen e-up! are un motor electric de 60 kW, care dezvoltă un cuplu maxim de 210 Newton-metri.

Volkswagen e-up!

Maşina este capabilă să parcurgă 130 de kilometri dacă bateriile au fost încărcate complet, viteza maximă fiind de 130 de kilometri pe oră. Acceleraţia de la 0 la 100 de kilometri pe oră se realizează în circa 11 secunde, potrivit Volkswagen.

La evenimentul de luni seară, organizat de grupul Volkswagen pentru a prezenta principalele noutăţi care vor fi dezvăluite în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Audi a prezentat o variantă spider (decapotabilă) a maşinii sport R8 (R8 Spider), Bugatti a adus modelul Sang Bleu, care costă peste 1,5 milioane de euro, iar Lamborghini a venit cu modelul Reventon. Această maşină va fi produsă în 15 exemplare, la un preţ de 1,1 milioane de euro fără taxe fiecare.

Bugatti Sang Bleu

De asemenea, Bentley a dezvăluit modelul de lux Mullsane.

Bentley Mullsane

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici