MOL intenţionează să facă noi achiziţii în Europa Centrală şi de Est

MOL intenţionează să facă noi achiziţii în Europa Centrală şi de Est, precum şi în alte regiuni, dacă vor apărea oportunităţi în acest sens, a declarat, în Italia, directorul diviziei de rafinare şi marketing a grupului ungar de petrol şi gaze, Ferenc Horvath.

18 afișări
Imaginea articolului MOL intenţionează să facă noi achiziţii în Europa Centrală şi de Est

MOL intenţionează să facă noi achiziţii în Europa Centrală şi de Est (Imagine: Mediafax Foto)

Horvath nu a exclus nici posibilitatea ca MOL să facă achiziţii în nordul italiei, el precizând că potenţiale preluări pot avea loc atât în vestul, cât şi în estul Europei, potrivit Budapest Business Journal.

MOL a cumpărat, în 2007, compania Italiana Energia e Servizi (IES) şi va începe dezvoltarea unei rafinării, cu o investiţie de 200 de milioane de euro, pentru a respecta reglementările europene în domeniul mediului şi pentru a creşte producţia de motorină.

Rafinăria din localitatea italiană Mantova procesează anual 2,6 milioane de tone de petrol pe an şi are în Italia o cotă de piaţă de 3%.

Potrivit unor informaţii din presă, MOL a plătit sub 800 de milioane de euro pentru IES, preţ care a inclus şi datorii de 300 de milioane de euro. Achiziţia a mărit capacitatea de rafinare a MOL cu 20%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici