Moody’s a îmbunătăţit ratingul HeidelbergCement cu o treaptă, la "Ba1"

Moody’s a îmbunătăţit marţi ratingul grupului german HeidelbergCement, prezent şi în România, cu o treaptă, la nivelul "Ba1", iar cel pentru datoriile pe termen lung fără prioritate la plată de la "Ba3" la "Ba2", cu perspectivă stabilă.

13 afișări

"Îmbunătăţirea ratingului la Ba1 a fost determinată de performanţele relativ stabile ale grupului în primul trimestru şi de aşteptările agenţiei ca HeidelbergCement să continue să înregistreze performanţe bune în acest an", a declarat Stanislas Duquesnoy, vicepreşedinte la Moody’s.

Măsura reflectă opinia Moody’s că HeidelbergCement va continua astfel să reducă datoriile şi să îşi îmbunătăţească situaţia financiară.

Grupul este expus în principal la pieţe sau regiuni unde volumul activităţilor va avea o tendinţă pozitivă în 2011, precum Germania, Rusia, Polonia, ţările nordice, Indonezia, Australia şi Canada.

Moody’s notează că HeidelbergCement nu este expus la regiunea Orientul Mijlociu şi nordul Africii, sau la pieţele europene periferice, iar din acest motiv nu este afectat de riscurile incertitudinilor politice, spre deosebire de Lafarge sua Italcementi.

"Principala provocare operaţională va fi transferarea costurilor mai mari clienţilor finali", a spus Duquesnoy.

HeidelbergCement deţine în România companiile Carpatcement, Carpat Beton şi Carpat Agregate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici