Moody's a retrogradat fondurile de urgenţă ale zonei euro

Agenţia de evaluare financiară Moody's a retrogradat ratingurile fondurilor de urgenţă ale zonei euro destinate susţinerii statelor cu probleme de finanţare, ESM şi EFSF, decizia urmând revizuirii în scădere în noiembrie a calificativului Franţei, un contributor important.

265 afișări
Imaginea articolului Moody's a retrogradat fondurile de urgenţă ale zonei euro

Moody's a retrogradat fondurile de urgenţă ale zonei euro

Calificativele celor două fonduri au fost coborâte cu o treaptă, de la nivelul maxim "Aaa" la "Aa1", potrivit CNBC.

Retrogradarea ESM (European Stability Mechanism - Mecanismul European de Stabilitate) şi EFSF (European Financial Stability Facility - Facilitatea Europeană pentru Stabilitate Financiară), a fost cauzată de legăturile strânse dintre riscurile celor două fonduri şi cele ale contributorilor importanţi la resursele acestora.

EFSF şi ESM au fost înfiinţate pentru a acorda asistenţă financiară statelor din zona euro care nu se pot împrumuta din piaţa financiară.

Moody's a lăsat Franţa fără ratingul maxim posibil, "AAA", în noiembrie. Calificativul celei de-a doua mari economii a zonei euro a fost coborât la "AA1".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici