Moody's: Căderea Guvernului nu va avea un impact economic semnificativ imediat

Căderea Guvernului nu va avea un impact economic semnificativ imediat, deoarece economia pare bine izolată de politică, iar FMI şi UE vor continua să accepte derapajele de la acord până la alegeri, consideră Moody's, avertizând însă că instituţiile internaţionale vor adopta un ton mai dur în 2010.

22 afișări
Imaginea articolului Moody's: Căderea Guvernului nu va avea un impact economic semnificativ imediat

Moody's: Căderea Guvernului nu va avea un impact economic semnificativ imediat

"Economia pare să fie relativ bine izolată de problemele politice şi anticipăm că FMI/UE vor continua să rabde scăpările de politică economică până după alegeri (scrutinul prezidenţial din noiembrie/decembrie, n.r.). De anul viitor, însă, FMI şi UE vor exercita probabil presiuni pentru a determina guvernul să se reangajeze faţă de procesul de reformă convenit în programul de stabilizare", se arată într-o analiză Moody's.

Un eventual eşec în reluarea procesului de reformă ar putea conduce la divergenţe între România şi partenerii internaţionali, avertizează agenţia de rating.

Moody's atribuie României ratingul de credit "Baa3", cu perspectivă stabilă, fiind singura dintre cele trei mari agenţii de evaluare financiară care nu a retrogradat România din categoria "investment grade". Standard & Poor's şi Fitch plasează România în categoria emitenţilor cu caracter speculativ ("junk").

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici