Morgan Stanley consideră că Fed va majora dobânzile în iulie, după discursul ţinut de Jerome Powell

Morgan Stanley se aşteaptă ca Rezerva Federală să majoreze ratele dobânzilor la şedinţa din iulie, după ce preşedintele Jerome Powell a semnalat că banca centrală nu a încheiat încă ciclul agresiv de majorări, raportează Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

143 afișări
Imaginea articolului Morgan Stanley consideră că Fed va majora dobânzile în iulie, după discursul ţinut de Jerome Powell

Morgan Stanley consideră că Fed va majora dobânzile în iulie, după discursul ţinut de Jerome Powell

Economiştii au prognozat o majorare de 25 de puncte de bază a Fed în cursul lunii viitoare.

Unii observatori ai Fed au fost nedumeriţi la începutul acestei luni, după ce factorii de decizie au menţinut dobânzile la un nivel stabil, proiectând pentru viitor o nouă serie de majorări suplimentare pentru a ţine inflaţia sub control.

Acest lucru l-a determinat pe Powell să încerce să risipească orice idee că viitoarele creşteri ale ratelor au fost scoase din discuţie. În prezentarea raportului economic semestrial al Fed în faţa Congresului, preşedintele Rezerveri Federale a insistat asupra faptului că „procesul de reducere a inflaţiei la 2% este foarte departe de a se fi încheiat".

Economiştii de la Morgan Stanley au citat remarcile lui Powell în actualizarea previziunilor lor, menţionând că acesta a precizat clar că se numără printre cei din comitet care consideră cu tărie că ratele ar trebui să crească în continuare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici